Orthodontie

Iedereen wil graag een goede en mooie glimlach. Helaas heeft niet iedereen van nature mooie, rechtstaande tanden. Orthodontie is een goede oplossing om de tanden te corrigeren zodat deze mooi recht komen te staan. Een beugel is niet alleen voor kinderen en tieners. Ook voor volwassenen is het een prima optie om te zorgen voor een mooie en esthetisch goede lach.

Op het gebied van orthodontie zijn er twee opties. Een reguliere beugel en de onzichtbare beugel. De onzichtbare beugel is een relatief jonge variant op reguliere beugel en is transparant en onzichtbaar. Zo ziet vrijwel niemand dat u een beugel draagt en kunt u de tanden toch op een verantwoorde manier corrigeren.

Een beugel om tanden en kiezen te corrigeren

Het doel van het dragen van een beugel is het corrigeren van de tanden. Denk aan een over- of onderbeet of grote ruimten tussen de tanden en kiezen. Wat de situatie ook is, onze orthodontist zorgt ervoor dat de tanden mooi recht komen te staan en vervelende situaties worden gecorrigeerd.

Beugels hebben namelijk niet alleen een esthetisch doel. Als tanden bijvoorbeeld scheef groeien kunnen ze elkaar verdringen en kunnen pijntjes en andere ongemakken ontstaan. Door vroegtijdige constatering en het corrigeren van de tanden worden eventuele problemen in een vroegtijdig stadium afgevangen en komen de tanden mooi recht staan. Een functionele én esthetische verbetering van het gebit dus!

ontvangst
orthodontie
wachtruimte

Orthodontie voor volwassenen

Orthodontie is niet alleen voor kinderen en tieners bedoeld. Ook bij volwassenen zijn de tanden en kiezen prima te verplaatsen, ongeacht uw leeftijd. Er zijn wel een aantal voorwaarden die van groot belang zijn bij de keuze voor een beugel:

 • De tanden, kiezen en tandvlees zijn gezond
 • Het kaakbot is in goede conditie

 

Is orthodontie interessant voor mij?
Als jongere patiënt zult u in veel gevallen voor orthodontie kiezen om problemen in de toekomst tegen te gaan. Daarbij is het onder jongeren niet ongebruikelijk om een beugel te dragen. Er is immers een zeer grote groep jongeren die een beugel draagt om tanden en kiezen weer recht te zetten. Bij een volwassene wordt een beugel voornamelijk aangeraden om scheefgegroeide tanden te corrigeren en/of de uitstraling van het gebit te verbeteren.

Een aantal voorbeelden van situaties waarbij een orthodontie kan helpen:

 • Het verplaatsen van tanden en kiezen om een brug of implantaat te kunnen plaatsen
 • Het verkleinen van een gat tussen tanden en kiezen
 • Het verminderen van de pijn als gevolg van verkeerd gegroeide tanden of kiezen
 • Het verplaatsen van een tand die niet of nauwelijks doorgekomen is
 • Het dichten van gaten die veroorzaakt zijn door getrokken tanden of kiezen
 • Het verminderen van snurken of slaapapneu.
receptie
wachtkamer
doorzichtige beugel

Een behandeling bij de orthodontist van V2 Clinics

Wanneer u kiest voor een behandeling bij de orthodontist van V2 Clinics kunt u rekenen op een optimaal eindresultaat. Om een goed eindresultaat te bereiken werken we volgens een vast stappenplan, zodat u vooraf precies weet waar u aan toe bent. Zo zullen we in de beginfase altijd naar de huidige staat van uw gebit kijken om te beoordelen of het dragen van een beugel voor een effectieve verandering in de stand van uw tanden en kiezen zal zorgen. Ook bekijken we hierbij welk type beugel voor het beste resultaat zal zorgen.

Op basis van de bevindingen stelt de orthodontist een persoonlijk behandelplan voor u op, waarin we uw persoonlijke wensen meenemen. Geeft u bijvoorbeeld de voorkeur aan een reguliere beugel, of heeft u liever een onzichtbare beugel? Nadat de beugel eenmaal geplaatst is, wordt u eens per twee tot drie maanden uitgenodigd voor een controle. Dit is veel minder vaak dan wanneer u zou kiezen voor de behandeling van een reguliere praktijk voor orthodontie.

De orthodontiebehandeling in stappen

Stap 1: het intakegesprek

Tijdens het intakegesprek maakt u kennis met de orthodontist die u tijdens het gehele behandelproces begeleidt. Daarbij kijken we gedurende het gesprek naar de huidige staat van uw gebit en vragen we u naar uw persoonlijke wensen. Het intakegesprek is het moment waarop we u tevens vertellen welke kosten een beugel met zich meebrengt en hoe we te werk zullen gaan. Zo komt u nooit voor verassingen te staan!

Stap 2: het maken van afdrukken

In deze tweede fase maken we afdrukken en eventueel foto’s van uw gebit, om op basis hiervan een nauwkeurig behandelplan op te kunnen stellen. In dit behandelplan nemen we uw persoonlijke voorkeuren mee.

Stap 3: de beugel plaatsen

De derde fase is gericht op het plaatsen en afstellen van de beugel. Deze beugel is op maat gemaakt, zodat het effect optimaal is. We nodigen u eens per twee of drie maanden uit voor een controle.

Stap 4: de eindcontrole

Het gehele behandelproces wordt afgesloten met een eindcontrole. We bekijken tijdens de eindcontrole of het beoogde resultaat behaald is! Bent u niet geheel tevreden, dan zoeken we naar mogelijkheden om het resultaat verder te verbeteren.

Door onze ruime ervaring in orthodontie bieden we zeer hoge kwaliteit en zeer goede resultaten. Wij vinden een persoonlijke benadering erg belangrijk. Het gaat immers om u en uw lach. Wij zijn pas tevreden als met zelfvertrouwen en een mooie lach de deur uit gaat.

pand v2clinics
behandelstoel
gang v2clinics

V2 Clinics: specialist op het gebied van orthodontie en (onzichtbare) beugels

 • Meer dan 30 jaar specialist in esthetische tandheelkunde
 • We werken met een eigen tandtechnisch laboratorium in de kliniek
 • We werken met de nieuwste digitale technieken en allerbeste materialen
 • We werken uitsluitend met experts en specialisten
 • Esthetiek gecombineerd met perfecte mondgezondheid

 

Kom geheel vrijblijvend bij ons langs om u te laten informeren over de mogelijkheden en opties op het gebied van orthodontie! Zo heeft u straks een glimlach om trots op te zijn!

Gaat u voor een prachtige en gezonde lach? Neem nu contact met ons op!