Onzichtbare beugel

Onzichtbare beugel – het is mogelijk bij V2 Clinics

Orthodontie wordt vaak toegepast bij jonge kinderen met scheve tanden en kiezen. Door verschillende orthodontie-technieken worden tanden en kiezen in de juiste stand gezet.

Orthodontie is echter ook voor volwassenen een prima methode om tanden en kiezen te corrigeren. Na het rechtzetten van de tanden heeft u er voor de rest van uw leven plezier van! Wist u dat ongeveer een kwart van de orthodontie patiënten volwassen is?

Veel volwassenen zitten niet te wachten op een reguliere beugel, zoals je bij veel kinderen en tieners zit. Gelukkig is er nu een oplossing. Een onzichtbare beugel. De onzichtbare beugel is gemaakt van transparant kunststof en wordt over de tanden gedragen. De beugel zorgt ervoor dat de tanden worden gecorrigeerd.

Wie voor is de onzichtbare beugel geschikt?

Het zijn voornamelijk volwassenen die voor een onzichtbare beugel kiezen. Dit betekent echter niet dat de onzichtbare beugel niet voor jongeren geschikt is. In principe mag iedereen vanaf 14 jaar een onzichtbare beugel laten plaatsen. Een onzichtbare beugel kan u helpen bij het corrigeren van een overbeet, ruimte tussen de tanden, een zogenaamde kruisbeet of tanden die scheef tegen elkaar aan zijn komen te staan.

De onzichtbare beugel wordt precies op maat gemaakt, zodat het effect maximaal is. Eens per week worden de beugels vernieuwd op basis van hoe de situatie zich ontwikkelt. Zo wordt stapsgewijs het beste eindresultaat bereikt.

onzichtbare beugel
transparante beugel
doorzichtige beugel

Kosten voor een onzichtbare beugel

Doordat een onzichtbare beugel op maat voor u wordt gemaakt, is het lastig om vooraf een vaste prijs te rekenen voor de beugel. U betaalt daarom per behandeling. Doorgaans is een onzichtbare beugel lager geprijsd dan een reguliere beugel.

receptie
wachtruimte
facings

De belangrijkste voordelen van een onzichtbare beugel

Een onzichtbare beugel biedt patiënten verschillende interessante voordelen ten opzichte van een gebruikelijke plaatjesbeugel. We sommen de belangrijkste voordelen graag voor u op.

 • Een onzichtbare beugel is pijnloos, omdat de beugel niet maandelijks strakker gezet hoeft te worden. Wekelijks krijgt u een nieuw setje, waardoor het verschil in druk op uw tanden en kiezen kleiner is.
 • De onzichtbare beugel is uitneembaar, wat het draagcomfort vergroot.
 • Met de onzichtbare beugel kunt u alles blijven eten, omdat uw de beugel tijdens het eten kort uit kunt nemen. Zo voorkomt u tevens dat de beugel beschadigt.
 • Een behandeling met een onzichtbare beugel verloopt doorgaans sneller dan behandelingen met een gebruikelijke beugel.
 • Bij een onzichtbare beugel worden witte vlekken op uw tandglazuur voorkomen.
 • Er hoeft minder vaak controle op het effect van de onzichtbare beugel te worden uitgevoerd. Eens per twee of drie maanden op controle is voldoende.
 • De beugel is onzichtbaar, doorzichtig en transparant, waardoor het voor anderen lastig te zien is dat u een beugel draagt.
 • Van tevoren kunnen we een 3D-simulatie voor u uitvoeren, zodat u precies weet hoe uw gebit er straks uit komt te zien.
pand v2clinics
behandelstoel
gang v2clinics

V2 Clinics: specialist op het gebied van orthodontie en (onzichtbare) beugels

 • Meer dan 30 jaar specialist in esthetische tandheelkunde
 • We werken met een eigen tandtechnisch laboratorium in de kliniek
 • We werken met de nieuwste digitale technieken en allerbeste materialen
 • We werken uitsluitend met experts en specialisten
 • Esthetiek gecombineerd met perfecte mondgezondheid

Bovenal bent u bij ons verzekerd van een fraai eindresultaat! Kom eens langs om kennis te maken met onze experts op het gebied van esthetische tandheelkunde.

Gaat u voor een prachtige en gezonde lach? Neem nu contact met ons op!