Kronen

De allerbeste kwaliteit kronen bij V2 Clinics

Het professionele team van V2 Clinics is gespecialiseerd in onder andere kroon- en brugwerk. Wij zijn dé specialist in het vervaardigen en plaatsen de allerbeste kwaliteit kronen die de tandheelkunde te bieden heeft. We werken enkel met de beste en sterkste materialen, zodat de kroon jarenlang meegaat en het gevoel van de eigen tand of kies zo goed mogelijk benadert. Een kies of tand met een goede en kwalitatief hoogwaardige kroon is niet tot nauwelijks te onderscheiden van een ‘echte’ kies of tand.

Wat zijn kronen en hoe werkt het precies?

Kronen zijn doorgaans een zeer goede oplossing als de tanden of kiezen niet (meer) geschikt zijn voor een vulling of andere behandeling. Vaak zijn de tanden of kiezen dan verzwakt. Een kroon is in feite een porseleinen kapje dat over de tand of kies wordt geplaatst.

De tand of kies wordt dan eerst door de tandarts afgeslepen, waarna de kroon over de ontstane ruimte wordt geplaatst. Op deze manier benadert de kroon zoveel mogelijk de oorspronkelijk tand of kies en levert de patiënt niet in op functionaliteit en kauwvermogen.

Een kroon wordt in een aantal stappen aangemeten, vervaardigd en geplaatst. Allereerst worden er afdrukken gemaakt en wordt de kies of tand beslepen en geschikt gemaakt voor het plaatsen van de kroon. Vervolgens gaat de tandtechnieker aan de slag om de kroon te maken.

Uiteindelijk wordt de kroon door de tandarts op de tand of kies geplaatst en vastgezet met een speciaal soort ‘cement’. Dit zorgt ervoor dat de kroon zeer goed vast komt te zitten. Na het beslijpen van de tand krijgt u bij de tandarts een noodkroon, zodat u niet een tijdje met een halve tand of kies zit.

Onze kronen worden gemaakt van het allersterkste en meest duurzame materiaal. Hierdoor gaat de kroon jarenlang mee en is het niet te onderscheiden van echte tanden of kiezen.

wachtkamer
facings
receptie

Wanneer is een kroon een goede oplossing?

Het plaatsen van kronen kan een prima oplossing zijn in verschillende situaties:

  • Door ernstig tandbederf is het niet mogelijk om een tand of kies van een vulling te voorzien
  • Er zit een breuk in een tand of kies, die kan worden opgelost door een kroon te laten plaatsen
  • Bij een verkleuring of vervorming van uw tanden kan een kroon om esthetische redenen worden geplaatst

Wat kost een kroon of brug?

Wij bieden kronen en bruggen tegen een zo scherp mogelijk tarief. Zo maken we het plaatsen van kronen en bruggen voor iedereen toegankelijk!

wachtruimte
kronen op implantaten
ontvangst

De voordelen van kronen van V2 Clinics

Wanneer u voor een behandeling of combinatie van behandelingen bij V2 Clinics kiest bent u ervan verzekerd dat u kiest voor een specialist in het maken en plaatsen van kronen. Duizenden patiënten ging u al voor.

  • Meer dan 30 jaar specialist in esthetische tandheelkunde
  • We werken met een eigen tandtechnisch laboratorium in de kliniek
  • We werken met de nieuwste digitale technieken en allerbeste materialen
  • We werken uitsluitend met experts en specialisten
  • Esthetiek gecombineerd met perfecte mondgezondheid

Meer weten? Kom gerust eens langs voor een vrijblijvend intakegesprek om u te laten adviseren over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

Vergoedingen vanuit uw verzekeraar

Wist u dat het laten plaatsen van kronen of bruggen veelal een stuk goedkoper kan dan u denkt? Vrijwel iedere verzekeraar dekt een deel van de kosten voor het plaatsen van kronen en/of bruggen. Deze vergoeding loopt al snel op tot ongeveer 75% van de totale kosten.

Wanneer u een aanvullende tandartsverzekering heeft kan de vergoeding nog verder oplopen. Het is aan te raden om voorafgaand aan het intakegesprek navraag te doen bij uw verzekeraar. Dan weet u precies waar u aan toe bent en kunnen we het volledige kostenplaatje voor u schetsen.

behandelstoel
pand v2clinics
gang v2clinics

Geïnteresseerd of al overtuigd? Kom eens langs voor een intakegesprek!

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wilt u meer weten over onze werkwijze bij het plaatsen en produceren van kronen en bruggen? Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend intakegesprek in onze praktijk.

Tijdens het intakegesprek vertellen we u graag meer over onze behandelmethoden, de materialen waarmee we werken, enzovoorts. Zo weet u precies waar u aan toe bent en zetten we samen een behandelplan uit. Zo gaat u de behandeling voorbereid en met vertrouwen tegemoet.

Gaat u voor een prachtige en gezonde lach? Neem nu contact met ons op!