Kronen op implantaten

Bent u niet tevreden over de staat van uw gebit? Heeft u bijvoorbeeld zeer zwakke tanden of kiezen en/of ontbrekende tanden of kiezen? In dit geval zijn kronen op implantaten een goede optie. Met kronen op implantaten geven we uw oorspronkelijke kauwvermogen en glimlach terug.

Doordat de implantaten door onze eigen implantoloog worden geplaatst bent u voor het beste eindresultaat niet afhankelijk van de samenwerking van meerdere externe partijen.

Omdat we bij V2 Clinics alle specialisten onder één dak hebben beheersen we het hele proces en wordt u gedurende het gehele behandelingstraject door dezelfde ervaren professionals geholpen.

Dit maakt het toch allemaal net even wat persoonlijker, en dat is wel zo fijn. Doordat we hele proces beheersen garanderen we de allerbeste kwaliteit en het mooiste eindresultaat.

Een kroon op een implantaat laten plaatsen

Het plaatsen van een kroon op een implantaat is doorgaans een optie als het eigen element van een patiënt verloren is gegaan. Op zo’n moment is de wortel vaak al teruggetrokken, waardoor een reguliere kroon geen stabiele basis heeft en daardoor niet duurzaam is.

Door een implantaat te laten plaatsen wordt er wél stabiele basis voor de kroon gelegd. De implantaten zijn gemaakt van titanium en groeien op natuurlijke wijze vast in het kaakbot. Het implantaat vervangt dus als het ware de wortel van de echte tand en de kroon wordt op de kunstwortel geplaatst. Een kroon op implantaat zit zeer goed vast en is nauwelijks te onderscheiden van een ‘echte’ tand of kies.

receptie
ontvangst
kronen

Waarvan worden implantaten gemaakt?

Een implantaat is van titanium gemaakt en heeft de vorm van een simpel schroefje. De implantaten worden in het kaakbot bevestigd, waarna het kaakbot zich aan het titanium zal hechten. Door de jaren heen komt het implantaat dus steeds steviger vast te zitten.

Het laten plaatsen van de implantaten wordt direct bij V2 Clinics gedaan en is een pijnloze behandeling. Implantaten worden overigens niet alleen voor kronen gebruikt, maar ook voor bruggen en zelfs complete kunstgebitten.

Implantaten: een duurzame oplossing

Een van de voordelen van implantaten is de grote duurzaamheid ervan. De implantaten gaan tientallen jaren mee, zonder dat u zelf merkt dat de implantaten in uw kaakbot zitten. Het is hierbij wel van groot belang dat de ‘tanden’ goed worden gepoetst en schoon worden gehouden.

Door de hechting tussen een implantaat en uw kaakbot kan een implantaat net zoveel kracht verdragen als een normale tandwortel. Ook zal uw kaak niet dikker of hoger worden, waardoor u uw eigen kaakcontour behoudt. Door gebruik te maken van kronen kunt u zelfs met meer zelfvertrouwen lachen, omdat nauwelijks te zien zal zijn dat u kronen op implantaten heeft.

Het voornaamste voordeel van kronen op implantaten is dat het u uw oude kauwvermogen en glimlach weer teruggeeft. We komen binnen de mogelijkheden tegemoet aan al uw wensen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende tandvormen en kleuren tanden.

pand v2clinics
behandelstoel
gang v2clinics

Het verschil tussen reguliere kronen en kronen op implantaten

Er bestaat een essentieel verschil tussen reguliere kronen en kronen die op implantaten geplaatst worden. Een normale porseleinen kroon wordt namelijk over uw eigen tand of kies geplaatst. Dit is mogelijk als de basis van de tand of kies nog gezond is, waarbij de wortel zich niet terugtrekt. De kroon wordt hierbij op de afgeslepen tand of kies vastgezet.

Het plaatsen van een reguliere kroon is niet mogelijk als de basis van de tand of kies erg zwak is. De tand of kies moet dan getrokken worden. In zo’n geval wordt er met het implantaat een kunstmatige wortel (basis) aangebracht. Mist u meerdere tanden en/of kiezen dan is een volledige oplossing ook een optie. Onze specialisten adviseren u uitgebreid over de mogelijkheden, verschillende behandelingen en de kosten ervan.

De kosten voor kronen op implantaten

De kosten voor kronen op implantaten zijn sterk afhankelijk van de huidige staat van uw gebit en uw wensen. Voorafgaand aan een behandeling maakt onze implantoloog een inschatting van de kosten, waarna het aan uzelf is om te bepalen of u de esthetische behandeling uit wilt laten voeren.

Houd er rekening mee dat de uiteindelijke kosten vaak lager zijn dan de vooraf gemaakte schatting. U krijgt een deel van de kosten voor de esthetische behandelingen namelijk vergoed via uw verzekeraar.

Vraag vooraf aan uw verzekeraar welke kosten zij dekken en hoe hoog de vergoeding is die u hierbij krijgt. Vaak loopt de vergoeding voor kronen op implantaten op tot 75%! Bij een aanvullende verzekering kan die vergoeding zelfs nog hoger worden.

wachtruimte
wachtkamer
esthetishe tandheelkunde

Tarieven voor kronen op implantaten

De tarieven die wij rekenen voor het plaatsen van kronen op implantaten zijn altijd zo scherp mogelijk. En dat altijd voor de allerbeste kwaliteit!

V2 Clinics: specialist in kronen op implantaten

Wanneer u nieuwe kronen op implantaten wilt laten plaatsen bent u bij V2 Clinics aan het juiste adres.

  • Meer dan 30 jaar specialist in esthetische tandheelkunde
  • We werken met een eigen tandtechnisch laboratorium in de kliniek
  • We werken met de nieuwste digitale technieken en allerbeste materialen
  • We werken uitsluitend met experts en specialisten
  • Esthetiek gecombineerd met perfecte mondgezondheid

Wilt u meer weten over kronen op implantaten of direct een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan direct vrijblijvend contact met ons op!

Gaat u voor een prachtige en gezonde lach? Neem nu contact met ons op!