Implantaten

V2 Clinics – specialist op het gebied van implantaten

Door jarenlange ervaring, kennis en vakmanschap hebben we ons gespecialiseerd op het gebied van implantaten. Implantaten kunnen bij verschillende behandelingen worden gebruikt.

Denk bijvoorbeeld aan kronen die op implantaten worden geplaatst of complete prothese en klikgebitten die op implantaten worden vastgezet. Met behulp van implantaten zorgen we voor een prachtige en esthetisch goede lach, zonder dat u inlevert op het kauwvermogen.

Wij werken met onze eigen implantoloog en tandtechnisch laboratorium. De implantoloog zet de implantaten in de kaken en onze tandtechniekers zorgen voor de kronen, bruggen of ander techniekwerk dat op het implantaat wordt geplaatst. Omdat we het gehele proces beheersen zijn we volledig onafhankelijk en kunt u bij ons terecht voor de volledige behandeling.

Bent u benieuwd wat het effect van het gebruik van implantaten voor u kan zijn? We nodigen u van harte uit om kennis te maken met onze tandspecialisten. Zij vertellen u meer en uitgebreid over de toepassingen, het behandeltraject en meer.

Wat is een implantaat?

Een implantaat wordt gemaakt van titanium en heeft de vorm van een klein schroefje. Dit schroefje wordt in uw kaakbot gezet, waarna het kaakbot zich na enkele maanden op een natuurlijke wijze aan de implantaten hecht. Op deze manier komen de implantaten steeds steviger vast te zitten. Een implantaat wordt gebruikt voor het vastzetten van kronen, bruggen en kunstgebitten.

Wanneer voor een kroon of prothese op implantaten kiezen?

Het verschilt per persoon of het gebruik van implantaten bij het plaatsen van een kroon of prothese noodzakelijk en mogelijk is. Doorgaans kiest men voor het gebruik van implantaten op het moment dat het eigen element verloren of niet meer te redden is. Dit betekent dat dat de wortel van de tand of kies ontbreekt en dat er daarmee geen basis is voor een kroon, brug of klikgebit. Een kroon of prothese kan zonder goede basis niet worden geplaatst.

Door het gebruik van implantaten wordt de wortel vervangen en ontstaat er een nieuwe basis voor een kroon, brug of prothese. Bij kroon- of brugwerk biedt één implantaat veelal voldoende houvast. Voor een prothese wordt vaak gekozen voor twee implantaten per kaak.

Is de basis van uw eigen tanden nog gezond, dan kunnen kronen of bruggen over de bestaande tanden of kiezen worden geplaatst. In dit geval wordt de buitenkant van de tand of kies beslepen. Op de basis die ontstaat wordt de kroon of brug geplaatst en vastgezet.

wachtruimte
receptie
mooie lach

De levensduur van een implantaat

Bij V2 Clinics maken we enkel gebruik van de meest hoogwaardige materialen en de allerbeste kwaliteit implantaten. Mits goed onderhouden gaan geplaatste implantaten een leven lang mee. Dit wil zeggen dat de tanden tweemaal per dag goed worden gepoetst en geflost. Het ontstaan van tandplak kan ontstekingen van het tandvlees veroorzaken en daarmee de levensduur van de geplaatste implantaten verkorten.

De voordelen van implantaten

Het grootste voordeel van implantaten is dat ze zeer vast in het kaakbot zitten en daarmee duurzaam houvast bieden aan kronen, bruggen of een prothese.

Kronen of bruggen om implantaten zijn nauwelijks te onderscheiden van echte tanden of kiezen. Een prothese om implantaten zit veel vaster dan een reguliere gebitsprothese. Daardoor is de kans op vervelende klachten direct een stuk kleiner, omdat de prothese niet kan bewegen.

Een ander groot voordeel van implantaten is dat dit in tegenstelling tot een regulier kunstgebit het kaakbot niet doet slinken. Bij een regulier kunstgebit wordt het kaakbot namelijk steeds dunner en biedt het daarmee steeds minder houvast voor een prothese.

ontvangst
kunstgebit-in-een-dag
wachtkamer

Implantaten laten plaatsen

Allereerst wordt door de tandarts bekeken of het plaatsen van één of meerdere implantaten een goede optie is voor u.

De implantaten zullen op een natuurlijke wijze aan het kaakbot vastgroeien, waardoor het van groot belang is dat u voldoende kaakbot heeft. Nadat de implantaten geplaatst zijn en uw kaakbot voldoende geheeld is, worden de kronen of prothese geplaatst. In tussentijd wordt er een noodkroon of noodprothese geplaatst.

De kosten voor het plaatsen van implantaten

De kosten voor het plaatsen van implantaten verschillen sterk per persoon. De staat van het gebit is immers niet bij iedereen hetzelfde, evenals dat uw wensen anders kunnen zijn dan die van andere patiënten. Dit maakt het lastig om een vaste prijs te stellen. Onderstaande tarieven geven u een indicatie van de kosten voor het gebruik van implantaten.

Tijdens het intakegesprek met onze specialisten zullen zij u meer vertellen over de precieze kosten voor het gebruik van implantaten.

De kosten voor het plaatsen van implantaten

De kosten voor het plaatsen van implantaten verschillen sterk per persoon. De staat van het gebit is immers niet bij iedereen hetzelfde, evenals dat uw wensen anders kunnen zijn dan die van andere patiënten. Dit maakt het lastig om een vaste prijs te stellen. Onderstaande tarieven geven u een indicatie van de kosten voor het gebruik van implantaten.

Tijdens het intakegesprek met onze specialisten zullen zij u meer vertellen over de precieze kosten voor het gebruik van implantaten.

gang v2clinics
behandelstoel
pand v2clinics

Vergoeding voor het plaatsen van implantaten

Vrijwel iedere zorgverzekeraar biedt een vergoeding aan voor een deel van de kosten van het laten plaatsen van implantaten. Hoe hoog deze vergoeding precies is vindt u in de polisvoorwaarden van uw verzekeraar. Hierbij bestaat er tevens een verschil tussen een normale basisverzekering en een aanvullende tandartsverzekering. Met een aanvullende tandartsverzekering zal de vergoeding voor het plaatsen van implantaten nog hoger zijn.

Het is aan te raden om voor het samenstellen van uw behandelplan al navraag te doen naar de kosten die gedekt worden door uw verzekeraar. Zo weet u precies waar u aan toe bent als u implantaten laat plaatsen door de specialisten van V2 Clinics.

V2 Clinics – specialist op het gebied van implantaten!

Kwaliteit en het beste eindresultaat staat bij ons voorop. Wij willen dat u aan het eind van een behandeltraject trots kunt zijn op het eindresultaat en vol zelfvertrouwen kunt lachen en eten. Niet voor niets werken wij enkel met ruim ervaren experts op het gebied van implantaten en andere vormen van esthetische tandheelkunde. Waarom zou u voor ons kiezen?

  • Meer dan 30 jaar specialist in esthetische tandheelkunde
  • We werken met een eigen tandtechnisch laboratorium in de kliniek
  • We werken met de nieuwste digitale technieken en allerbeste materialen
  • We werken uitsluitend met experts en specialisten
  • Esthetiek gecombineerd met perfecte mondgezondheid

Kom eens bij ons langs om u te laten informeren over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden!

Gaat u voor een prachtige en gezonde lach? Neem nu contact met ons op!