Esthetische facings – wij zijn dé specialist

Bij ons bent u aan het beste adres voor esthetische facings van topkwaliteit. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in esthetische tandheelkunde, waarbij ze zich richten op de best mogelijke uitstraling van uw gebit. Facings zijn een zeer goede optie om uw gebit esthetisch te verbeteren. We bieden zowel porseleinen of composieten facings, afhankelijk van uw wensen.

Verschillende soorten facings

Een facing is in feite in dun schildje dat over de tanden wordt geplaatst en vastgezet.
Door middel van facings wordt de uitstraling van uw gebit verbeterd en verfraaid. Met behulp van facings kan uw lach bijvoorbeeld witter worden gemaakt en uw tanden in vorm en stand worden gecorrigeerd. Facings worden gemaakt van keramiek of composiet. Het is afhankelijk van verschillende factoren welk type facing voor u geschikt is.

Het doel van facings is het verbeteren van de uitstraling van uw gebit, omdat u uw tanden met facings witter kunt maken. Facings worden gemaakt van keramiek of composiet, waarbij het van verschillende factoren afhankelijk is welk type facing voor u het meest geschikt is.

Bij een facing met een zirkonium basis wordt de facing met porselein opgebakken in de juiste vorm en kleur. Composieten facings zijn gemaakt van een soort kunststof en worden op een andere wijze geproduceerd. Na de productie van de facing kan deze over uw tand worden geplaatst. Onze facings worden zeer nauwkeurig gemaakt, zodat uw eigen tanden niet hoeven worden te beslepen.

orthodontie
wachtruimte
wachtkamer

Hoe worden facings gemaakt?

De basis van een facing wordt digitaal met een computer ontworpen om zo nauwkeurig mogelijk te kunnen werken. Het is immers essentieel dat de vorm van de facings naadloos aansluit bij de vorm van uw tanden.

Nadat het ontwerp gemaakt is wordt de facing door een geautomatiseerde machine gefreesd. Deze basis wordt vervolgens handmatig door een van onze porseleintechnici opgebakken, waardoor de facing de juiste kleur en vorm krijgt.

We werken enkel met de allerbeste kwaliteit materialen en de beste tandtechniekers. Hierdoor garanderen we topkwaliteit facings waar u jarenlang plezier van heeft.

Onderhoud van facings

Voor het behoud van de facings is een goede mondgezondheid van groot belang. Dit houdt in dat de facings goed schoon worden gehouden. Goed poetsen is net zoals bij de gewone tanden en kiezen de sleutel tot een goede mondgezondheid. Tandplak is een belangrijke oorzaak van verkleuring en andere klachten. Door goed te poetsen en te flossen gaat u de vorming van tandplak tegen en behoudt de facing zijn kwaliteit tijdens de gehele levensduur.

Mits goed onderhouden gaan facings minimaal 15 jaar mee.

receptie
orthodontie
ontvangst

De geplaatste facings

Omdat we de allerhoogste kwaliteit nastreven zijn we overtuigd van de kwaliteit van de door ons gemaakte en geplaatste facings. Wanneer de facings goed worden onderhouden bent u ervan verzekerd dat u jarenlang kunt genieten van een prachtige witte glimlach!

Behandelplan voor het plaatsen van facings

Facings zijn niet in elke situatie de beste oplossing. Onze specialisten beoordelen tijdens de eerste kennismaking en het intakegesprek of facings een goede optie zijn voor u. Soms is een andere behandeling of combinatie van behandelingen een betere keuze. We adviseren altijd op basis van uw persoonlijke situatie en wensen en voorkeuren.

Indien gewenst stellen we direct gezamenlijk een behandelplan op, waarbij we u meer vertellen over het behandeltraject, waar u rekening mee moet houden etc. Zo weet u precies waar u aan toe bent en wat u kunt verwachten.

Als u kiest voor de behandeling bij V2 Clinics gaan we direct voor u aan de slag en maken we afdrukken van uw gebit. Hiermee hebben we een totaalbeeld van uw volledige gebit en de huidige situatie.

Op basis van de exacte afdrukken worden de facings aangemeten en vervaardigd door onze tandtechniekers. U bepaalt zelf welke kleur en vorm de nieuwe facings moeten krijgen. Zo sluit het eindresultaat precies aan bij uw wensen. Zodra de facings gereed zijn worden ze door onze tandarts over de tanden en kiezen geplaatst.

Kosten voor het maken en plaatsen van facings

We bieden zeer scherpe tarieven voor het maken en plaatsen van facings. Op deze manier maken we een goede en mooie glimlach zo toegankelijk mogelijk. Er zit een prijsverschil tussen porseleinen facings en facings van composiet. Tijdens het intakegesprek vertellen we u graag over verschillende soorten facings.

pand v2clinics
behandelstoel
gang v2clinics

Vergoeding van uw verzekeraar

In veel gevallen vergoedt de zorgverzekeraar een deel van de kosten van facings. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het verzekeringspakket en de dekking ervan. Daarom raden we aan om voorafgaand aan het intakegesprek bij uw zorgverzekeraar te informeren over vergoedingen en dekking.

Door (gedeeltelijke) vergoeding van facings wordt het voor veel mensen direct een stuk aantrekkelijker om facings te overwegen.

V2 Clinics – dé specialist op het gebied van facings

Om verzekerd te zijn van een prachtig eindresultaat werkt V2 clinic enkel met experts. Kom eens langs om kennis te maken met onze professionals! Wij stellen ons graag aan u voor.

  • Meer dan 30 jaar specialist in esthetische tandheelkunde
  • We werken met een eigen tandtechnisch laboratorium in de kliniek
  • We werken met de nieuwste digitale technieken en allerbeste materialen
  • We werken uitsluitend met experts en specialisten
  • Esthetiek gecombineerd met perfecte mondgezondheid
Gaat u voor een prachtige en gezonde lach? Neem nu contact met ons op!